Data muziekavonden in 2014

De nieuwe data voor de eerste muziekavonden in 2014 zijn bekend. Zet u ze alvast in de agenda?
Vrijdag 14 februari,
vrijdag 11 april en
vrijdag 9 mei 2014.

Niet voor de poes... tóch nog een muziekavond in 2013!

Nog één keer dit kalenderjaar kunnen we genieten van een gezellige avond in onze Sint Annazaal. "Die is niet voor de poes..." oftewel? Die moet niet onderschat worden! En vooral dan niet de inbreng van Jos van der Pal. Op vrijdagavond 13 december zal Jos de avond verzorgen. Het thema is 'Dieren en muziek' en het wordt een heel verrassende avond met niet alléén maar muziek... Dit is wat Jos er alvast over kwijt wil:

Muziek op vrijdag 8 november

De eerstvolgende Muziekavond van het Gilde is op vrijdag 8 november a.s. Ferry van Geffen neemt ons mee - in geluid én beeld - langs de kronkels en afgronden van de muziekgeschiedenis... Waarom luisteren we naar Bach (of Beethoven) maar nooit naar Beck (of Fuchs)? Waarom mag Bach zichzelf herhalen en Spohr niet? Deze en andere vragen komen aan bod bij het verkennen van "onbekende" componisten en "onbekende" composities van bekende componisten.
Mocht u zelf ook een werk kennen dat volgens u ten onrechte niet zo bekend is, neem het mee (op CD of DVD).

Muziekgilde: Vrijdag 1 februari 2013: Dansend het nieuwe jaar in…

De onderstaande tekst las u misschien al eerder: als aankondiging voor de laatste muziekavond van 2012, begin december. We moesten de avond helaas door extreem winterweer op het allerlaatste moment afzeggen. Maar op vrijdag 1 februari is het dan wél zover. Alleen gaan we niet dansend het jaar uit, maar in…

Uit Wikipedia:
“De wals is een danssoort die oorspronkelijk vanuit de volksmuziek uit Zuid-Duitsland en Oostenrijk rond 1770 is ontstaan. Kenmerkend is de 3/4-maat, al komen in Latijns-Amerika ook walsen in 6/8-maat voor.

Nieuwjaarsbijeenkomst Gilde Hilversum: een fotoreportage

Op 18 januari kwam het Gilde Hilversum en Wijdemeren bijeen voor de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst. Hier een fotoreportage:

Muziekgilde: Nieuwjaarsbijeenkomst Gilde Hilversum

Op 18 januari luidde het Gilde Hilversum en Wijdemeren het nieuwe jaar 2013 in met een bijeenkomst in De Koepel. Er werd een presentatie gegeven over ‘Social Media’ en wat die betekenen in een modern leven. Het Muziekgilde leverde een bijdrage over de te vroeg gestorven ‘Poolse Nachtegaal’ Anna German.

Muziekgilde: Data 2013

De data voor de tweede helft van het seizoen 2012-2013 staan – deels – al vast. De bijeenkomsten in het Sint Annagebouw moeten nog bevestigd worden. Maar pakt u alvast een potloodje en noteert u?

Muziekgilde: Vrijdag 7 december 2012: Dansend het jaar uit…

Komende vrijdag 7 december is ‘t alweer zo ver: de laatste Muziekavond van het jaar 2012. En we gaan dansend het jaar uit, in driekwartsmaat, oftewel met een wals…

Uit Wikipedia:
“De wals is een danssoort die oorspronkelijk vanuit de volksmuziek uit Zuid-Duitsland en Oostenrijk rond 1770 is ontstaan. Kenmerkend is de 3/4-maat, al komen in Latijns-Amerika ook walsen in 6/8-maat voor.

Muziekgilde: Speellijst vrijdag 2 november 2012: Avond van Het Lied…

Het programma van vrijdag 2 november 2012 stond in het teken van Het Lied… We luisterden naar:

Muziekgilde: Vrijdag 2 november, de Avond van Het Lied…

Vrijdag 2 november storten we ons op Het Lied! Lange tijd hebben we ons niet meer aan de zang gewijd, dus het werd weer eens tijd. (U merkt het: de naderende komst van Sinterklaas inspireert: tot liederen luisteren en rijmen…)

Inhoud syndiceren