Muziekgilde: Vrijdag 2 november, de Avond van Het Lied…

Vrijdag 2 november storten we ons op Het Lied! Lange tijd hebben we ons niet meer aan de zang gewijd, dus het werd weer eens tijd. (U merkt het: de naderende komst van Sinterklaas inspireert: tot liederen luisteren en rijmen…)

Vooral in de liedkunst zijn kleine pareltjes te vinden – en lang niet altijd van de allerbekendste componisten. Die komen natuurlijk ook aan bod. En dan vooral zoals we ze vaak niet horen: Mahler liederen met alleen pianobegeleiding, of liederen van Lizst. Maar ook minder bekende – ook Nederlandse – componisten, die juist uitblonken in de liedkunst.
We werden tot deze avond geïnspireerd door een tip van Ferry van Geffen. Hij sloeg aan het zoeken op Youtube na het beluisteren van Je Suis Malade in de uitvoering van Liesbeth List tijdens de muziekavond van 14 september en vond een pareltje dat we u niet onthouden willen. De Frans/Egyptische zangeres Dalida met Avec Le Temps.
Heeft u ook van die pareltjes in de CD-kast? Neem ze mee!
Vrijdag-avond, 2 november, vanaf half acht in het Sint Annagebouw, achter de Vituskerk aan de Schapenkamp. We vragen 6 € als tegemoetkoming in de huurkosten. Natuurlijk is er ook weer koffie/thee en in de pauze een drankje met een zoutje te verkrijgen.

Vrijdag 2 november, de Avond van Het Lied… is a post from Muziekgilde Hilversum.